Η καλύτερη φωτογραφία Άγριας Φύσης για το 2017

Η καλύτερη φωτογραφία Άγριας Φύσης για το 2017

Σοκάρει η άγρια εξόντωση του ρινόκερου για τα κέρατά του

Συνέβη αργά το βράδυ. Οι λαθροκυνηγοί κινήθηκαν αθόρυβα και αστραπιαία. Εισέβαλαν στο καταφύγιο άγριων ζώων Hluhluwe Imfolozi της Νότιας Αφρικής. Πυροβόλησαν με σιγαστήρα έναν σπάνιο μαύρο ρινόκερο και στη συνέχεια αφαίρεσαν με πριόνι τα δυο του κέρατα πριν γλιστρήσουν αθόρυβα από το χώρο διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Τα λάφυρα των κακοποιών, διοχετεύονται σε αγορές σε Κίνα ή Βιετνάμ όπου χρησιμοποιούνται σε μείγματα για τη θεραπεία του hangover,  για αφροδισιακά ή σε συνταγές βασισμένες στην παραδοσιακή ιατρική.

Λίγο μετά τη φυγή των λαθρομεταναστών, ο φωτορεπόρτερ Brent Stirton που βρισκόταν πλησίον του κέντρου στο πλαίσιο αποστολής για τη λαθροθηρίας ρινόκερου στη Νότιο Αφρική, και πραγματοποίησε το συγκλονιστικό κλικ. Όπως σημειώνει το nationalgeographic, υπάρχουν στον κόσμο μόλις 5.000 μαύρους ρινόκερους και ο αριθμός τους μειώνεται δραματικά εξαιτίας λαθροθηρίας.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αναγνώρισε το καρέ του Stirton, ο οποίος φωτογραφίζει κυρίως για την National Geographic, ως την καλύτερη φωτογραφία Άγριας Φύσης για το 2017.