Ο Ερντογάν εξοπλίζεται από τους Ρώσους και πουλάει στους Ουκρανούς

Ο Ερντογάν εξοπλίζεται από τους Ρώσους και πουλάει στους Ουκρανούς

Αγοράζει πυραύλους S-400 και πουλάει συστήματα στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών

Στα μέσα Ιουλίου, η Τουρκία ανακοίνωσε  ότι έκλεισε η συμφωνία με την Ρωσία για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά των ΗΠΑ και μάλιστα –πριν λίγες ημέρες -  κατέθεσε και την προκαταβολή.

Η Τουρκία συμφώνησε να πληρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει από την Ρωσία το πλέον προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και θα λάβει υπό μορφή δανείου από τη Ρωσία, ένα μέρος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει.

Εχθές όμως η  Άγκυρα άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει την συμφωνία με την Μόσχα για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τη Μόσχα για την από κοινού κατασκευή των εν λόγω συστημάτων.

Σήμερα, ο τουρκικός όμιλος της πολεμικής βιομηχανίας Aselsan - ο οποίος κατασκευάζει διάφορα συστήματα στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών -  υπέγραψε με την Ουκρανία συμφωνία για την πώληση συστημάτων στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών αξίας 43,645 εκατομμυρίων δολαρίων, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού πρακτορείου, η πώληση των νέων συστημάτων στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018, αλλά δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες της συμφωνίας.