Ερντογάν: Αν δεν αναλαμβάναμε δράση θα έπεφταν βόμβες στις πόλεις μας

Ερντογάν: Αν δεν αναλαμβάναμε δράση θα έπεφταν βόμβες στις πόλεις μας

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε στόχους εξτρεμιστικής οργάνωσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία υλοποιεί την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Ρωσία και το Ιράν, για την μείωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ, βορείως της Συρίας, με την σύμπραξη των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Τώρα υλοποιούμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αστάνα για το Ιντλίμπ», τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος είπε απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος AKP, στη Νικόπολη, δυτικά της Τουρκίας, ότι αν η Τουρκία δεν αναλάμβανε δράση «βόμβες θα έπεφταν στις πόλεις μας. Οι προσπάθειες μας στο Ιντλίμπ συνεχίζονται, σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα την στιγμή αυτή».

Νωρίτερα σήμερα, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε στόχους εξτρεμιστικής οργάνωσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Παρακαλούμε περιμένετε ...