Χάος στη Γερμανία από φονική κακοκαιρία

Χάος στη Γερμανία από φονική κακοκαιρία

Τουλάχιστον 7 νεκροί στο βόρειο κι ανατολικό τμήμα της χώρα - Ακινητοποιήθηκαν τα τρένα στο βόρειο τμήμα της χώρας

Επτά επιβάτες οχημάτων έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα ή κλαδιά κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας που σάρωσε το βόρειο και ανατολικό τμήμα της Γερμανίας και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο Αμβούργο (βόρεια), δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν δύο γυναίκες. Η μία εξ αυτών σκοτώθηκε και η άλλη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Ένας οδηγός έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πτώσης ενός δέντρου καθώς κινείτο σε εθνική οδό στο Νόι- Κάρστατ, στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου- Δυτικής Πομερανίας, ενώ στην περιοχή του Βρανδεμβούργου, στα περίχωρα του Βερολίνου, δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητο μιας γυναίκας, σκοτώνοντάς την.

Η πτώση ενός κλαδιού στο παρμπρίζ του οχήματός του προκάλεσε τον θάνατο ενός οδηγού στην ίδια περιοχή. Δύο επιπλέον άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους.

Στο Βερολίνο μια οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε, ενώ πολλοί ήταν επίσης οι τραυματίες από τις πτώσεις δέντρων και κλαδιών στα πεζοδρόμια της πόλης.

Η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn έκανε γνωστό ότι ανεστάλησαν πολλά δρομολόγια, περιλαμβανομένων εκείνων που συνδέουν μεγάλες πόλεις της χώρας όπως Ανόβερο- Αμβούργο, Ανόβερο- Βερολίνο και Ντόρτμουντ- Αμβούργο, χωρίς να γνωρίζει πότε η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί.

Στο Βερολίνο, τα τρένα επίσης ακινητοποιήθηκαν αργά το μεσημέρι, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι έφευγαν από τις δουλειές τους. Αποτέλεσμα: προκλήθηκε συνωστισμός στους σταθμούς του τραμ και του μετρό καθώς πολλοί Βερολινέζοι έσπευσαν εκεί για να προφυλαχθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της γερμανικής πρωτεύουσας αφού έλαβε 50 κλήσεις για βοήθεια σε διάστημα μόλις μισής ώρας. Στο Αμβούργο, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε τουλάχιστον 800 περιστατικά.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται προς το ανατολικό τμήμα της χώρας.