«Πυροβολούν» τον Τραμπ για το μακελειό στο Λας Βέγκας

«Πυροβολούν» τον Τραμπ για το μακελειό στο Λας Βέγκας

Το θέμα της οπλοκατοχής επανήλθε στο προσκήνιο, ως συνήθως μετά από κάθε παρόμοια τραγωδία

Άλλη μία φορά – και εκ των υστέρων, ως συνήθως – οι ΗΠΑ συζητούν το θέμα της οπλοκατοχής και οι πολέμιοί της «πυροβολούν» τον Ντόναλντ Τραμπ, θερμό υποστηρικτή της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στα θύματα της «ειδεχθούς», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεσης στο Λας Βέγκας, που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 59 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες- η πλέον πολύνεκρη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Οι ένοπλες επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις ΗΠΑ

Επίσης καταδίκασε το «απόλυτο κακό» και τήρησε ενός λεπτού σιγή στον κήπο του Λευκού Οίκου αλλά  δεν ανέφερε λέξη για το ζήτημα της οπλοκατοχής – ο 64χρονος δράστης βρέθηκε να έχει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ολόκληρο οπλοστάσιο ενώ όπλα, εκρηκτικά και τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών βρέθηκαν στο σπίτι του. Ωστόσο, ο Στίβεν Πάντοκ, πρώην λογιστής, είχε μόνο άδεια για κυνηγετικό όπλο που είχαν εκδώσει οι αρχές της Πολιτείας της Αλάσκας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, η πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε ένοπλη επίθεση το 2011, και πλήθος άλλων πολιτικών, φορέων, οργανώσεων και απλών πολιτών, έσπευσαν να «πυροβολήσουν» τον Τραμπ για την υποστηρικτική πολιτική του στο θέμα της οπλοκατοχής.

Ο Ομπάμα στο συλλυπητήριο μήνυμά του στο Τwitter έστειλε τα συλλυπητήρια του, και αναφέρθηκε σε «εκείνους που ενθαρρύνουν άλλη μια άσκοπη τραγωδία»

Η  Χίλαρι Κλίντον τουίταρε : «Το πένθος μας δεν φτάνει. Μπορούμε και πρέπει, βάζοντας στην άκρη την πολιτική, να αντισταθούμε στο λόμπι της οπλοκατοχής και να εργαστούμε για να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό».

Μπροστά στις επιθέσεις, ο Λευκός Οίκος απάντησε λιτά ότι είναι πρόωρο να τεθούν υπό συζήτηση οι πολιτικές σχετικά με τον έλεγχο των όπλων.

«Σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία θα προσφέρουμε παρηγοριά στους επιζώντες και θα πενθήσουμε εκείνους που χάθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα ήταν πρόωρο για εμάς να συζητήσουμε την πολιτική (σχετικά με την οπλοκατοχή) εφόσον δεν γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα ή το τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ», πρόσθεσε.