Σεσημασμένος ο δράστης που μαχαίρωσε δύο νέες γυναίκες στη Μασσαλία

Σεσημασμένος ο δράστης που μαχαίρωσε δύο νέες γυναίκες στη Μασσαλία

Τα δύο θύματα - η μία έφηβη 17 ετών και η άλλη 20 ετών - έφεραν φρικτά τραύματα,

Ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής  με μαχαίρι και σκότωσε δύο νέες γυναίκες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, φωνάζοντας «ο θεός είναι μεγάλος». Πριν προλάβει να επιτεθεί σε κάποιον άλλο, πυροβολήθηκε θανάσιμα από Γάλλους στρατιώτες,

Ο δράστης εκτιμάται ότι ήταν ηλικίας 25-30 ετών αλλά δεν είχε μαζί του έγγραφα που ν’ αποδεικνύουν την ταυτότητά του. Έτσι, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία ταυτοποίησης του.

Σύμφωνα με πηγές της έρευνας, από τα αποτυπώματά του προκύπτει ότι ο νεαρός άνδρας ήταν γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες «για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου».

Τα δύο θύματα - η μία έφηβη 17 ετών και η άλλη 20 ετών - έφεραν φρικτά τραύματα, είπαν δύο αστυνομικές πηγές. Η μία είχε κομμένο τον λαιμό της και η άλλη είχε μαχαιρωθεί στο στομάχι.

«Αν δεν ήταν εκεί ο στρατός, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους», δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Bleu Province η βουλευτής Μασσαλίας Σαμιά Γκαλί.

Περίπου 200 αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και όλοι οι δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, η επιχείρηση συνεχίζεται ενώ ο εισαγγελέας του Παρισιού άνοιξε έρευνα για τρομοκρατικό περιστατικό.