Ψηφίστε και από τα σπίτια σας το κάλεσμα στην Καταλονία – Κατάσχουν κάλπες

Ψηφίστε και από τα σπίτια σας το κάλεσμα στην Καταλονία – Κατάσχουν κάλπες

Η αστυνομία κάνει έφοδο στα εκλογικά κέντρα, επεισόδια μεταξύ ψηφοφόρων και δυνάμεων ασφαλείας

Ουρλιαχτά και καπνοί δακρυγόνων υψώνονται πάνω από την Καταλονία που η ένταση έχει ανέβει στο κόκκινο για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που – σχεδόν- βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι Καταλανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην κάλπη ενώ η περιφερειακή κυβέρνηση της επαρχίας καλεί τους ψηφοφόρους που επιθυμούν να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό, αν αυτό στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι είναι κλειστό. Μάλιστα τους καλεί να τυπώσουν ψηφοδέλτια ακόμη και στο σπίτι τους και να τα ρίξουν σε όποια κάλπη έχουν την ευκαιρία.

Τα ψηφοδέλτια που θα τυπώσουν στο σπίτι τους οι ψηφοφόροι θα θεωρούνται έγκυρα, δήλωσε ο Τζόρντι Τουρούλ εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Ξεκίνησε η ψηφοφορία – Έφοδο στα εκλογικά κέντρα κάνει η αστυνομία

Η ψηφοφορία για το απαγορευμένο από τη Μαδρίτη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας έχει ξεκινήσει.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αθλητικό κέντρο όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ, σύμφωνα με το ΑFP.

Επεισόδια σημειώνονται σε εκλογικά κέντρα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ψηφοφόρων.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας σπρώχνουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο έχει αρχίσει να επεμβαίνει η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές.

Η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία.

«Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελώνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία», ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας). Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία.