Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 7,1 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι

Τρόμος στο Μεξικό από σεισμό 7,1 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι

Πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ ξέσπασαν πυρκαγιές μετά τη σεισμική δόνηση

7,1 Ρίχτερ χτύπησαν το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) το νότιο και κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS). Η δόνηση σημειώθηκε στην πολιτεία Πουέμπλα και είχε εστιακό βάθος 51 χλμ.

Κτίρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού και χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το Reuters μεταδίδει ότι στην πολιτεία Μορέλος υπάρχουν 42 νεκροί, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην πολιτεία Πουέμπλα υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί, ενώ αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας ανέφερε πως τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πουέμπλα από την κατάρρευση ενός σχολείου.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μεξικό επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πέντε νεκροί στην πολιτεία του Μεξικό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στην Πόλη του Μεξικό.

Ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι 27 κτίρια κατέρρευσαν στην Πόλη του Μεξικού. Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για φωτιές που ξέσπασαν λόγω του σεισμού σε κτίρια στην Πόλη του Μεξικό, καθώς και για παγιδευμένους ανθρώπους στα φλεγόμενα κτίρια.

Πριν δύο εβδομάδες, ένας φονικός σεισμός 8,2 βαθμών στο Μεξικό προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 90 ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός σεισμός σημειώθηκε ανήμερα της επετείου του φονικού σεισμού του 1985, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Μάλιστα, με αυτήν την αφορμή, σήμερα στη χώρα διεξήχθησαν ασκήσεις σεισμικής προστασίας λίγες ώρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου.