Ψυχορραγούσε στην ουρά για το ATM και περνούσαν από πάνω του

Ψυχορραγούσε στην ουρά για το ATM και περνούσαν από πάνω του

Δείτε τις φωτογραφίες

Τρία άτομα κάθισαν σήμερα στο εδώλιο, σε πόλη της Γερμανίας, με τη κατηγορία ότι άφησαν αβοήθητο ένα ηλικιωμένο άτομο το οποίο κατέρρευσε και τελικά απεβίωσε την ώρα που περίμενε στην ουρά για το ATM σε τράπεζα της περιοχής.

Ο 83χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή μια εβδομάδα αργότερα, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά την πτώση του. Οι κινήσεις των τριών κατηγορούμενων- υπάρχει και τέταρτος αλλά δεν παρουσιάστηκε λόγω υγείας-, καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που τους δείχνει να προσπερνάνε τον πεσμένο άντρα και να προχωρούν στην ουρά. Τελικά βοήθεια κάλεσε ένας άλλος πελάτης του υποκαταστήματος - σύμφωνα με νόμο της Γερμανίας, γράφει το BBC, η μη αντιμετώπιση ιατρικής βοήθειας τιμωρείται με πρόστιμο ή με φυλάκιση.

Ο νόμος απαιτεί από τους ανθρώπους τουλάχιστον να ειδοποιούν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αν δεν διαθέτουν δεξιότητες πρώτων βοηθειών. Όπως γράφει το βρετανικό μέσο, με πληροφορίες από τον ιστότοπο Süddeutsche Zeitung, ο 83χρονος έμεινε στο έδαφος αναίσθητος για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν καταφτάσει βοήθεια. Δυο από τους κατηγορουμένους ανέφεραν πως πίστευαν ότι ο ηλικιωμένος ήταν άστεγος μιας και όπως είπαν, πολλοί άστεγοι χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ ως χώρο για τον ύπνο τους. Άλλη γνώμη είχαν βέβαια οι διωκτικές αρχές μιας και ισχυρίστηκαν, ως αντίλογο, ότι ο άντρας ήταν καλά ντυμένος και πως δεν είχε μαζί του ούτε sleeping bag ούτε άλλα πράγματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Deutsche Bank στο Έσσεν, στη δυτική βιομηχανική περιοχή του Ruhr.