Άνδρας με μαχαίρι στο μετρό του Μπέρμιγχαμ

Άνδρας με μαχαίρι στο μετρό του Μπέρμιγχαμ

Σε τρομοσυναγερμό πάλι η Βρετανία μετά το χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου

Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Νιου Στριτ, στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα Birmingham Mail.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα διακρίνεται ένας άνδρας, ντυμένος στα μαύρα, πεσμένος στο έδαφος. Δύο αστυνομικοί τον σημαδεύουν, πιθανόν με όπλα ακινητοποίησης (Taser) και ο ένας τον πλησιάζει και του αποσπά από το χέρι ένα αντικείμενο που μοιάζει με μαχαίρι.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στη Νιου Στριτ, κοντά στον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Βρετανία βρίσκεται ακόμη μια φορά σε τρομοσυναγερμό.

Αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε κουβά εξεράγη το πρωί στο βαγόνι συρμού του λονδρέζικου υπογείου, προκαλώντας πανικό και 20 τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας μικρός μαθητής.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Parsons Green στο δυτικό Λονδίνο και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης, αλλά όπως ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας, της έρευνας προς το παρόν ηγείται η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος διαφεύγει και για έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο η αστυνομία βρήκε και εξουδετέρωσε.