Ο Σουλτς ζήτησε δεύτερο debate, αλλά η Μέρκελ του είπε «nein»

Ο Σουλτς ζήτησε δεύτερο debate, αλλά η Μέρκελ του είπε «nein»

Δειλία καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο η υπουργός Εργασίας της χώρας, που πρόσκειται στο SPD

Ένα απλό «nein» εισέπραξε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για τη γερμανική καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, στο αίτημά του για ένα δεύτερο debate με την αντίπαλό του Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ να προηγούνται με διψήφιο ποσοστό έναντι του SPD.

Οι δύο διεκδικητές της καγκελαρίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε τηλεμαχία στις 3 Σεπτεμβρίου, και οι δημοσκοπήσεις μετά το τέλος του debate έδειξαν ότι περισσότεροι πείστηκαν από τη Μέρκελ, παρά από τον Σουλτς. Έτσι, ο Σουλτς με επιστολή του προκάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο σε νέο debate, υποστηρίζοντας πως πολλά σημαντικά θέματα έμειναν εκτός συζήτησης στις 3 Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή του, την οποία επικαλείται το Reuters, ο Σουλτς υποστηρίζει πως δεν απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των ψηφοφόρων, όπως αυτά για την ψηφιακή οικονομία, το μέλλον της αγοράς εργασίας, τις συντάξεις και την Παιδεία.

Όμως οι Χριστιανοδημοκράτες απάντησαν αρνητικά, με αξιωματούχο του κόμματος να δηλώνει: «Η Άνγκελα Μέρκελ απόλαυσε τη συμμετοχή της στην τηλεμαχία. Το format δούλεψε καλά. Και το αφήνει εκεί».

Η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες, που πρόσκειται στους Σοσιαλδημοκράτες, κατηγόρησε το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ για δειλία. «Κατά την άποψή μου, δείχνει αδυναμία από την πλευρά της κ. Μέρκελ», δήλωσε στο Reuters.