Οικογένεια έπεσε μέσα σε κρατήρα ηφαιστείου και σκοτώθηκε

Οικογένεια έπεσε μέσα σε κρατήρα ηφαιστείου και σκοτώθηκε

Η τραγωδία συνέβη στο Μπόκα Γκράντε (Μεγάλο Στόμα), τον μεγαλύτερο κρατήρα της Νάπολης,, τον οποίο οι αρχαίο Ρωμαίοι ονόμαζαν «κατοικία του θεού της φωτιάς».

Ένα ζευγάρι Ιταλών και ο 11χρονος γιος τους σκοτώθηκαν σήμερα ενώ επισκέπτονταν τον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου κοντά στη Νάπολη, μια δημοφιλή τουριστική περιοχή, όταν το έδαφος υποχώρησε. Ο μικρότερος γιος του ζευγαριού, ηλικίας 7 ετών, δεν έπεσε στην τρύπα και δεν έχει τραυματιστεί, βρίσκεται ωστόσο σε κατάσταση σοκ.

Η τραγωδία συνέβη στο Μπόκα Γκράντε (Μεγάλο Στόμα), τον μεγαλύτερο κρατήρα στην περιοχή, τον οποίο οι αρχαίο Ρωμαίοι ονόμαζαν «κατοικία του θεού της φωτιάς».

Το δυστύχημα «συνέβη σε μια περιοχή που δεν ήταν περιφραγμένη» ενώ - όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ιταλίας Λούκα Κάρι - «είτε σημειώθηκε μια μικρή έκρηξη, είτε το έδαφος απλά κατέρρευσε εξαιτίας τους βάρους τους και έπεσαν στο κενό».

Θύματα ήταν ένας 45χρονος άνδρας, μια 42χρονη γυναίκα και ο γιος τους. Οι πυροσβέστες ανέσυραν τις σορούς από την τρύπα που άνοιξε και δεν είχε μεγάλο βάθος, σε τμήμα του κρατήρα του ηφαιστείου Σολφατάρα, ο οποίος περιβάλλεται από ξύλινη περίφραξη προκειμένου να μην προσεγγίζουν οι τουρίστες.

Όπως, όμως, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, το αγοράκι παραβίασε πρώτο την περίφραξη και έπεσε μέσα στον κρατήρα. Ο πατέρας, κατόπιν η μητέρα προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Τα τρία θύματα, που είχαν πάει για διακοπές στην περιοχή από τη βόρεια Ιταλία, πέθαναν, όπως όλα δείχνουν, από ασφυξία, πιθανόν εξαιτίας των θερμών αερίων που ανέβλυζαν από το έδαφος. Η νεκροψία νεκροτομή θα επιβεβαιώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...