Επιστολή δαιμονισμένης μοναχής αποκρυπτογραφήθηκε μετά από 3 αιώνες

Επιστολή δαιμονισμένης μοναχής αποκρυπτογραφήθηκε μετά από 3 αιώνες

Με software που ανακάλυψαν οι ειδικοί στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο»

Μια κωδικοποιημένη επιστολή που γράφτηκε από μια δαιμονισμένη καθολική μοναχή του τελικά μεταφράστηκε, με λογισμικό αποκρυπτογράφησης που ανακαλύφθηκε στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο».

Το χειρόγραφο της αδελφής Maria Crocifissa della Concezione από την Σικελία – που ισχυριζόταν ότι την είχε καταλάβει ο σατανάς – χρονολογείται από το 1676 και μέχρι σήμερα παρέμενε μυστήριο, καθώς κανείς δεν μπορούσε να το αποκρυπτογραφήσει.

Τελικά, περίπου 340 χρόνια μετά, Ιταλοί επιστήμονες αποκωδικοποίησαν την επιστολή χρησιμοποιώντας λογισμικό αποκρυπτογράφησης που βρήκαν στον σκοτεινό ιστό και διαπίστωσαν ότι όντως φέρει ένα διαβολικό μήνυμα!

Στο χειρόγραφο η Maria Crocifissa della Concezione αναφέρει ότι ο Σατανάς γράφει με το δικό της χέρι, ότι «ο άνθρωπος έφτιαξε τον θεό» και ότι «ο Ιησούς και το Άγιο Πνεύμα είναι βαρίδια».

Η 15χρονη Isabella Tomasi  μπήκε στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων στο Palma di Montechiaro σε ηλικία 15 ετών.

Ένα πρωί το 1676, η Maria Crocifissa della Concezione πλέον,  ξύπνησε καλυμμένη με μελάνι και με το μυστήριο γράμμα μπροστά της, λέγοντας στις αδελφές της ότι είχε κυρίεψε ο  Σατανάς και ότι την είχε αναγκάσει να γράψει το μήνυμα. Σύμφωνα με την Daily Mail, oι υπόλοιπες μοναχές την πίστεψαν αλλά δεν μπορούσαν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα. Παρόλα αυτά, έδειχναν την επιστολή στους επισκέπτες του μοναστηριού – εκεί υπήρχε το χειρόγραφο μέχρι και πρόσφατα.

Η αδελφή Μαρία είχε γίνει πολύ έμπειρη στη γλωσσολογία κατά τη διάρκεια των ετών της στο μοναστήρι και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το γράμμα είναι στην πραγματικότητα γραμμένο σε μια γλώσσα δικιάς της εφεύρεσης - μια σειρά από σύμβολα από αλφάβητα που γνώριζε.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη θεωρία ως βάση, η ομάδα φόρτωσε το λογισμικό με οποιαδήποτε γλώσσα της εποχής μπορεί να γνώριζε η δαιμονισμένη μοναχή:  Λατινικά, αρχαία Ελληνικά, ακόμη και αυτή των Γιεζίντι και έτσι, σιγά σιγά, κατάφεραν να «διαβάσουν» την επιστολή.