Ο Ποσειδώνας και ο Άνακιν Σκαϊγουόκερ φτιαγμένοι από άμμο

Ο Ποσειδώνας και ο Άνακιν Σκαϊγουόκερ φτιαγμένοι από άμμο

Η εντυπωσιακή δουλειά του Τοσιχίκο Χοσάκα ενός από τους σπουδαιότερους γλύπτες άμμου στον κόσμο

Ο Άνακιν Σκαϊγουόκερ, δίπλα στον αρχαιοελληνικό Ποσειδώνα, τον Δαυίδ και τους Τυραννόσαυρους... τι κοινό μπορεί να έχουν;

Είναι όλα γλυπτά από την εκπληκτική συλλογή του Τοσιχίκο Χοσάκα (Toshihico Hosaka), από τη βορειο-ιαπωνική επαρχία Ακίτα, που θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους γλύπτες άμμου στον κόσμο.

Ο Χοσάκα σμιλεύει τα εκπληκτικά του αγάλματα μόνον από άμμο και νερό. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί το έργο του, το ραντίζει με μια ειδική κόλλα την οποία εξέλιξε σε συνεργασία με μια ιαπωνική εταιρεία χημικών για να προστατεύει τα έργα που έχει φιλοτεχνήσει από τον άνεμο και τον ήλιο.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του βρίσκονται διάσημες προσωπικότητες από τη μυθολογία, τον κινηματογράφο, τεράστια αντίγραφα Τυραννοσαύρων και το «Δαυίδ» του Μιχαήλ Άγγελου.

Τα έργα του δρέπουν επαίνους από όλον το κόσμο. Ο τελευταίος ήταν στο Fulong International Sand Art Festival στην Ταϊβάν, στο οποίο 22 καλλιτέχνες άμμου διαγωνίστηκαν με θέμα «ο ήρωας». Ο Τοσιχίκο Χοσάκα κέρδισε το πρώτο βραβείο απεικονίζοντας τον θρυλικό ρονίν (σσ χωρίς αφέντη) σαμουράι Μουσάσι Μιγιαμότο.

Του πήρε τρεις μέρες για να φιλοτεχνήσει το άγαλμα από άμμο του σπαθομάχου του 17ου αιώνα, ο οποίος έμεινε ανίκητος σε 60 μονομαχίες και συνέγραψε το περίφημο «Βιβλίο των Πέντε Δακτυλίων».