Μοντέλο με λεύκη επαναπροσδιορίζει την έννοια της ομορφιάς

Μοντέλο με λεύκη επαναπροσδιορίζει την έννοια της ομορφιάς

Από το μπούλινγκ και τις σκέψεις για αυτοκτονία, στην επιτυχία

Πριν από λίγα χρόνια, δε του άρεσε να τον φωτογραφίζουν. Τώρα, ο Curtis McDaniel από το Bordentown του Νιου Τζέρσεϊ, είναι το νέο πρόσωπο του μόντελινγκ.

Ο 22χρονος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πάσχει από λεύκη -είναι ένα κοινό δερματολογικό πρόβλημα, εφόσον προσβάλλει το 1-2% του γενικού πληθυσμού. Εμφανίζεται με αποχρωματισμένες κηλίδες οι οποίες στερούνται μελανίνης, της ουσίας δηλαδή που μας προστατεύει από τις ηλιακές ακτίνες. Είναι συχνότερη στις ηλιόλουστες χώρες, ιδίως στη βόρεια Αφρική, και έχει χαρακτηριστεί ως «νόσος του φωτός». Η ιδιαίτερη αυτή όψη του, του προκαλούσε μόνο προβλήματα εξαιτίας των αρνητικών σχολίων από τους συμμαθητές του στο σχολείο.

Οι πρώτες κηλίδες, εμφανίστηκαν γύρω στα 11 του: «Δεν ήξερα τι ήταν και δεν έφευγαν. Το είπα στη μητέρα μου και έκλεισε ραντεβού σε δερματολόγο», εξηγεί στο CNN. «Μου άρεσε που ήμουν μαύρος, οπότε φρίκαρα με όλο αυτό. Δε μου άρεσε καθόλου. Τα παιδιά στο σχολείο, με φώναζαν ζέβρα, Μάικλ Τζάκσον, καμηλοπάρδαλη... Έμπλεκα σε καυγάδες εξαιτίας όλων αυτών», θυμάται.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, από χαρούμενο παιδί, έγινε ένα εξαγριωμένο παιδί. «Το δύσκολο κομμάτι είναι όταν βλέπεις κάτι να αλλάζει στη ζωή σου και δεν έχεις κανένα έλεγχο σε αυτό», εξηγεί. Γι αυτό και άρχισε να καμουφλάρει το «πρόβλημα» με φαρδιά ρούχα και μέικ απ. «Μου έλεγαν ότι είμαι άσχημος και εγώ τους πίστευα. Υπήρχαν φορές που ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου».

Στα 16 του όμως, ο πατέρα του του έδειξε ένα νέο μονοπάτι. «Με κάθισε κάτω και μου είπε: Θέλω να γίνεις καλύτερος από εμένα... όταν θα μεγαλώσεις, μην απλώσεις χέρι σε γυναίκα. Μη πιεις ποτέ αλκοόλ. Μη καπνίσεις ποτέ. Μη πάρεις ποτέ ναρκωτικά και κυρίως βάζε τον Θεό πανω απ' όλα». Έξι μήνες αργότερα, ο πατέρας του πέθανε και ο 22χρονος σήμερα Curtis βρήκε τη δύναμη στην πίστη του στο Θεό, σταμάτησε να κρύβεται και άρχισε να αγαπά τον εαυτό του.

Η ζωή του άλλαξε προς το καλύτερο, όταν τον ανακάλυψε ένα πρακτορείο μοντέλων και ταυτόχρονα σπουδάζει σε κολέγιο. «Είμαι αυτός που είμαι. Δεν θα ήμουν εδώ τώρα, αν δεν είχα τη λεύκη...».