Θρίλερ εξαφάνισης στη Γαλλία: Άφαντη η 9χρονη, κατηγορίες στον ύποπτο

Θρίλερ εξαφάνισης στη Γαλλία:  Άφαντη η 9χρονη, κατηγορίες στον ύποπτο

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απαγωγή και παράνομη κράτηση ανηλίκου - Βρέθηκε DNA του κοριτσιού στο ταμπλό του αυτοκινήτου του

Η ιστορία της εξαφάνισης 9χρονου κοριτσιού από γάμο, όπου είχε πάει με τους γονείς της σε χωριό των γαλλικών Άλπεων, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και συγκίνηση.

Η μικρή  Μαελίς ντε Αροζό εξαφανίστηκε στις 27 Αυγούστου από τον χώρο όπου γινόταν η γαμήλια δεξίωση - στο χωριό Pont-de-Beauvoisin, βόρεια της Γκρενόμπλ - και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Πριν λίγες μέρες η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο έναν 34χρονο άνδρα, φίλο του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος ήταν και αυτός παρών στο γάμο.

Αφού ανακρίθηκαν όλοι οι καλεσμένοι και μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του – για παράδειγμα βρέθηκε DNA της 9χρονης στο ταμπλό του αυτοκινήτου του – οι αρχές του απήγγειλαν σήμερα και επισήμως κατηγορίες για απαγωγή και παράνομη κράτηση ανηλίκου κάτω των 15 ετών.

Από την πλευρά του, ο 34χρονος ύποπτος δηλώνει αθώος και επικαλείται  «μία ατυχή συγκυρία και ακολουθία γεγονότων».

Ο δικηγόρος του ύποπτου, Bernard Méraud, δήλωσε στην AFP ότι ο πελάτης του είπε ότι «το κορίτσι είχε μπει στο αυτοκίνητο με ένα μικρό αγόρι στο πίσω κάθισμα για να δουν αν ο σκύλος του ήταν εκεί».