Ρωσίδα έφηβη ο «εγκέφαλος» της φονικής «Μπλε Φάλαινας»

Ρωσίδα έφηβη ο «εγκέφαλος» της φονικής «Μπλε Φάλαινας»

Απειλούσε να κάνει κακό στους χρήστες ή τις οικογένειες τους, αν δεν έφταναν μέχρι τη τελευταία δοκιμασία, που ήταν είτε η αυτοκτονία ή μια ακραία ριψοκίνδυνη πράξη

Μία 17χρονη κοπέλα από τη Ρωσία φέρεται να είναι ο πραγματικός εγκέφαλος του φονικού διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα», που πριν λίγους μήνες ταρακούνησε τις αρχές σε όλο τον κόσμο, λόγω της επικινδυνότητάς του και των δεκάδων θανάτων νέων ανθρώπων.

Πρόσφατα είχε συλληθφει ένας  21χρονος, ο οποίος όμως αποδείχθηκε ότι ήταν απλά συνδιαχειριστής της αρχικής ομάδας της «Μπλε Φάλαινας», με πιο.. ήπια δράση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Ρωσική αστυνομία, η έφηβη ήταν ουσιαστικά αυτή που καθοδηγούσε τους παίκτες σε 50 τραυματικές και επικίνδυνες «δοκιμασίες» για 50 ημέρες, ασκώντας τους μάλιστα ψυχολογική βία.

Η 17χρονη, αφού φρόντιζε να μάθει τα πάντα για την ζωή των άλλων χρηστών – κυρίως στην ηλικία της – στη συνέχεια απειλούσε να κάνει κακό τους ίδιους ή  τις οικογένειες τους, αν δεν έφταναν μέχρι τη τελευταία δοκιμασία, που ήταν είτε η αυτοκτονία ή μια ακραία ριψοκίνδυνη πράξη.

Η Ρωσική αστυνομία συνέλαβε την κοπέλα και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την έρευνα στο σπίτι της 17χρονης,  στην Καμτσάτκα της ανατολικής Ρωσίας. Εκεί βρέθηκαν  στοιχεία που συνδέονται με το «παιχνίδι αυτοκτονίας», συμπεριλαμβανομένων ανατριχιαστικών σχεδίων από ανθρώπους με κομμένους καρπούς και ένα πορτρέτο του «εφευρέτη» της Blue Whale.