Φόβοι για 20 νεκρούς από τις πλημμύρες στο Τέξας

Φόβοι για 20 νεκρούς από τις πλημμύρες στο Τέξας

Επισήμως, οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα νεκροψιών ωστόσο τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό

Συνεχώς αυξάνονται τα θύματα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ – του χειρότερου τυφώνα που έπληξε το Τέξας τα τελευταία  50 χρόνια.

Η Πολιτεία του Τέξας - και ειδικότερα το Χιούστον - εξακολουθεί να πλήττεται για 5η μέρα από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ. Μέχρι σήμερα, 8 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Εκτός από τους 8 νεκρούς , τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έως και 20 νεκρούς, που όμως ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Επισήμως, οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα νεκροψιών για να αποφανθούν αν όλοι οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τον Χάρβεϊ – ωστόσο τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων θυμάτων είναι μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά, η οποία πιστεύεται ότι πνίγηκε όταν το φορτηγάκι τους παρασύρθηκε από τα νερά στο Χιούστον.

Ένας αστυνομικός στο Χιούστον πέθανε την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στις επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών. Μια ομάδα δυτών με τη βοήθεια εθελοντών εντόπισε χθες Τρίτη το πρωί το πτώμα του αστυνομικού σε μια υπόγεια διάβαση βάθους πέντε μέτρων που είχε πλημμυρίσει.

Την ίδια ώρα, οι πλημμυροπαθείς αγωνιούν για την ασφάλεια των κατοικιδίων τους και κάνουν έκκληση για την διάσωσή τους μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τηλεόραση ενώ ο Χάρβεϊ εξακολουθεί να απειλεί χιλιάδες άλλα ζώα.