Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ο δράστης της Βαρκελώνης

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ο δράστης της Βαρκελώνης

Ήταν και ο τελευταίος τρομοκράτης που διέφευγε

Νεκρός από τα πυρά των ανδρών της ισπανικής αστυνομίας έπεσε ο 22χρονος οδηγός του φονικού βαν της Βαρκελώνης, ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Ο Αμουγιακούμπ ήταν ο τελευταίος δράστης του διπλού τρομοκρατικού πλήγματος, που διέφευγε της σύλληψης.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο Μαροκινό, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς, στα δυτικά της πόλης, αφού νωρίτερα μια γυναίκα είχε ενημερώσει τις αρχές για την παρουσία ενός υπόπτου στην περιοχή.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε στο επεισόδιο στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελόνη», ανέφερε στο Twitter η Mossos d'Esquadra, η αστυνομία της Καταλονίας.

Η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες, μετέδωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Σουμπιράτς είναι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Λίγο νωρίτερα, η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε ότι ο Αμπουγιακούμπ έχει συλληφθεί σε άλλη κοινότητα της ίδιας περιοχής, το Σαντ Σαντουρνί ντ' Ανόια. Οι αστυνομικές αρχές της Καταλονίας όμως δεν επιβεβαίωσαν αυτήν την πληροφορία.