Το τερμάτισε εκ των υστέρων ο Τραμπ: Ο ρατσισμός είναι σατανικός

Το τερμάτισε εκ των υστέρων ο Τραμπ: Ο ρατσισμός είναι σατανικός

Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος όχι απλά καταδίκασε τα επεισόδια αλλά εμφανίστηκε λάβρος κατά των νεοναζί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις τόσο από τους δημοκρατικούς όσο και από τους ρεπουμπλικάνους, καταδίκασε σήμερα με σθένος τους ακροδεξιούς οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου στη Σάρλοτσβιλ της Πολιτείας της Βιρτζίνιας, που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Αμέσως μετά τα επεισόδια, ο Τραμπ είχε αναφέρει πως «πολλές πλευρές» ενεπλάκησαν στα περιστατικά του Σάρλοτσβιλ, σχόλια που προκάλεσαν επικρίσεις σε όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος επειδή δεν περιελάμβαναν μια ρητή καταδίκη των λευκών εθνικιστών.

Διαβάστε σχετικα: Βία και θύματα από ακροδεξιούς στις ΗΠΑ με την ανοχή του Τραμπ

Σήμερα, με δήλωση του από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος όχι απλά καταδίκασε τα επεισόδια αλλά εμφανίστηκε λάβρος κατά των νεοναζί.

«Ο ρατσισμός είναι σατανικός και αυτοί που προκαλούν βίαια επεισόδια στο όνομά του είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, συμπεριλαμβανομένων της ΚΚΚ, των νεοναζί, των οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και άλλων οργανώσεων μίσους που απεχθάνονται όλα όσα εμείς οι Αμερικανοί αγαπάμε», τόνισε ο Τραμπ σε μια δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε επίσης ότι όσοι διαπράττουν βίαιες ενέργειες εξαιτίας της μισαλλοδοξίας θα λογοδοτήσουν, ενώ υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν θα φεισθούν κανενός μέσου που διαθέτουν για να υπερασπίσουν και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς.

Πάντως, ανάμεσα στους διαδηλωτές ακροδεξιούς ήταν πολλοί που φορούσαν καπελάκια με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ Make America Great Again (να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά) ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τον υποψήφιο πρόεδρο να ποζάρει με υποστηρικτή του, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία μίσους στο Σάρλοτσβιλ.