Στους 19 οι νεκροί από τα 7 Ρίχτερ στην Κίνα

Στους 19 οι νεκροί από τα 7 Ρίχτερ στην Κίνα

Μεταξύ των θυμάτων και έξι τουρίστες - Φόβοι για περισσότερους νεκρούς όσο προχωρούν οι έρευνες

Στους 19 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων και στους 247 ο αριθμός των τραυματιών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,0 βαθμών σε απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής επαρχίας της Κίνας Σιτσουάν,αργά χθες το βράδυ(τοπική ώρα).

Ο σεισμός έπληξε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγκγιουάν, η οποία βρίσκεται επίσης κοντά στο εθνικό πάρκο Τζιουτζαϊγκόου, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται και έξι τουρίστες, σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία ειδήσεων China News Service.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua), ένας Γάλλος και μια Καναδή είναι ελαφρά τραυματίες.

Οι Αρχές της Σιτσουάν δήλωσαν ότι περίπου 30.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από την πληγείσα περιοχή, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στους στενούς δρόμους.

Καθώς το επικεντρο της δόνησης ήταν στην επαρχία Νγκάγουα, όπου κατοικείται κυρίως από την εθνότητα των Θιβετιανών, πολλοί εκ των οποίων είναι νομάδες βοσκοί, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, όσο περνούν οι μέρες και οι διασώστες φτάνουν στις απομακρυσμένες περιοχές.

Η επαρχία Σιτσουάν είναι σεισμογενής. Τον Μάιο του 2008 επλήγη από ισχυρό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 70.000 άτομα.