Tζον Κέλι, «ο νέος σερίφης» που θα επιβάλλει την τάξη στον Λευκό Οίκο

Tζον Κέλι, «ο νέος σερίφης» που θα επιβάλλει την τάξη στον Λευκό Οίκο

Ο ρόλος του νέου προσωπάρχη στην άμεση αποχώρηση του Σκαραμούτσι

«Υπάρχει ένας νέος σερίφης στην πόλη», δήλωσε ο Μπάρι Μπένετ, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία, αναφερόμενος στα νέα καθήκοντα του απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι και περιγράφοντας τις δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται στον Λευκό Οίκο από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τραμπ ανησυχούσε από την αρχή για το πώς θα χειριστεί τον Άντονι Σκαραμούτσι, ενώ καλούσε τους συμβούλους του ζητώντας τη γνώμη τους. Όλοι του απάντησαν ότι ο διευθυντής επικοινωνίας, με τη σκληρή γλώσσα, έπρεπε ν' απομακρυνθεί.

Ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε τελικά ν' αποπέμψει τον Σκαραμούτσι, τον οποίο είχε μόλις πριν από δέκα ημέρες προσλάβει, έπειτα από ένα αδικαιολόγητο ξέσπασμα του πρώην διευθυντή επικοινωνίας.  Ο Αμερικανός πρόεδρος ενοχλήθηκε από τα απρεπή σχόλια του Σκαραμούτσι στο περιοδικό "The New Yorker" τα οποία δημοσιεύτηκαν την περασμένη Πέμπτη αλλά και από το γεγονός ότι ο ωμός στους τρόπους και στη συμπεριφορά Σκαραμούτσι εμφανιζόταν να μεγαλοποιεί τη φιλία του με τον Τραμπ.

Επίσης, ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες, η σύζυγός του κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και μάλιστα ενώ ήταν εννέα μηνών έγκυος. Τα σύννεφα στη σχέση τους έχουν φανεί εδώ και πολλούς μήνες, με τη Ντέιντρε να έχει πολλά παράπονα από τον στενό συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου, πολλά από τα οποία έχουν να κάνουν με τις ώρες που περνάει στη δουλειά.

Ο Τραμπ αποφάσισε τελικά ότι ήρθε η ώρα να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Και ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι υποστήριξε την άμεση αποχώρηση του Σκαραμούτσι. Έτσι, τον κάλεσε στο γραφείο του και τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του, στο πλαίσιο των πρώτων ενεργειών που έκανε ως νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, τόνισε η ίδια ρεπουμπλικανική πηγή.

«Μία μεγάλη ημέρα για τον Λευκό Οίκο» , έγραψε ο Τραμπ χθες το βράδυ στο Twitter.