Οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας συνέλαβαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας συνέλαβαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης

Λόπες και Λεντέσμα στα χέρια της Sebin

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας, της Sebin, συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα δύο από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, τον Λεοπόλντο Λόπες και τον Αντόνιο Λεντέσμα, οι οποίοι τελούσαν σε κατ΄οίκον περιορισμό, ανακοίνωσαν οι οικογένειές τους.

«Μόλις πήραν τον Λεοπόλντο απο το σπίτι του, δεν ξέρουμε πού βρίσκεται, πού τον πήγανε», έγραψε στο Twitter η σύζυγός του Λίλιαν Τιντόρι, ενώ τα τρία του παιδιά έγραψαν επίσης στο Twitter ότι η Sebin πήρε τον πατέρα τους.

Η σύζυγός του ανήρτησε επίσης βίντεο όπου φαίνονται δύο άνδρες των μυστικών υπηρεσιών που βάζουν σε αυτοκίνητο τον Λεοπόλντο Λόπες .

Στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και τοπικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητά που δείχνουν ένστολους πράκτορες της Sebin να βγάζουν δια της βίας από το σπίτι του τον Αντόνιο Λεντέσμα.

Ο Λεοπόλντο Λόπες , ο οποίος βρισκόταν σε κατ΄οίκον κράτηση από την έξοδό του από την φυλακή στις 8 Ιουλίου έπειτα από κράτηση 3 ετών και 5 μηνών, και ο Αντόνιο Λεντέσμα, επίσης περιορισμένος στο σπίτι του από τον Απρίλιο 2015, είναι οι δύο εμβληματικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν καλέσει τους πολίτες της Βενεζουέλας να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης που ζήτησε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Ο Λεοπόλντο Λόπες είχε καταδικασθεί το 2014 σε φυλάκιση 14 ετών για τον ρόλο του στο κύμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.

Ο Αντόνιο Λεντέσμα , δήμαρχος του Καράκας, κατηγορήθηκε για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι οικογένειές τους ανακοίνωσαν ότι καθιστούν τον Νικολάς Μαδούρο προσωπικά υπεύθυνο για την τύχη τους.

«Πήραν τον Λεοπόλντο Λόπες και τον δήμαρχο Λεντέσμα για να μας φοβίσουν και να πλήξουν το ηθικό μας», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα, εθνικός συντονιστής του κόμματος του Λόπες Voluntad Popular (Λαϊκή Βούληση).