Κάνουν ηλεκτροσόκ σε 18χρονο «μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες»

Κάνουν ηλεκτροσόκ σε 18χρονο «μέχρι να τελειώσουν οι μπαταρίες»

Το θύμα υπέβαλε μήνυση

Ένα αρκετά ενοχλητικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο μήνυσης 18χρονου που δέχεται ισχυρά βολτ από τέιζερ ξανά και ξανά από αστυνομικούς ενώ βρίσκεται δεμένος σε μια καρέκλα. Ο εφιάλτης του Jordan Norris ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στο Τενεσί των ΗΠΑ, όταν άντρες της ειδικής ομάδας SWAT, εισέβαλαν στο σπίτι του έχοντας πληροφορίες ότι ο νεαρός προωθεί ναρκωτικές ουσίες.

Μετά τη σύλληψή του, ο Norris υπέστη νευρικό κλονισμό και άρχισε να αντιδρά ασυνάρτητα, χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο. Βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά, αστυνομικοί τον έσυραν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα, έβγαλαν ένα όπλο ηλεκτροσόκ (τέιζερ) και του κατάφεραν πάνω από 40 χτυπήματα ενώ δυο άντρες τον κρατούν από το κεφάλι και τα χέρια και έχοντας στο στόμα του μια πετσέτα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, το σώμα του νεαρού το διαπέρασαν τουλάχιστον 50.000 βολτ! Ένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για τους ένστολους είναι το γεγονός ότι ένας από αυτούς ακούγεται να λέει στο βίντεο «θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να τελειώσει η μπαταρία».

Ο 18χρονος έμεινε στη φυλακή δύο εβδομάδες. Όταν αποφυλακίστηκε είχε περίπου 40 εγκαύματα στο σώμα του, σύμφωνα με τη μήνυση. Οι τρεις αστυνομικοί που φαίνονται στο βίντεο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.