«Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Αμβούργο

«Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Αμβούργο

Φωτογραφία του υπόπτου με ματωμένη κουκούλα που συνέλαβε η αστυνομία - Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο, έγραψε η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η αστυνομία του Αμβούργου, οι αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο, ενώ επισημαίνεται ότι προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη.

Ο δράστη είναι ένας 26χρονος άνδρας γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, που επισήμανε ότι συνεχίζει τις έρευνες για να καθορίσει την τωρινή του υπηκοότητα.

Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή καθώς αναζητούν πιθανό συνεργό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο δράστης πριν επιτεθεί φώναξε «Allahu Akbar» και δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός άντρα με ματωμένη κουκούλα που συνέλαβε η αστυνομία.

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει μετά την επίθεση ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες τον καταδίωξαν, ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία.

«Πρόκειται για μια επίθεση που διαπράχθηκε από ένα πρόσωπο. Οι πρώτες πληροφορίες, που ανέφεραν τη ληστεία ως πιθανό κίνητρο, δεν επιβεβαιώνονται» σημείωσε η αστυνομία του Αμβούργου σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter.