Ο Τραμπ δυναμιτίζει το κλίμα, μια μέρα πριν τη συνάντηση με τον Πούτιν

Ο Τραμπ δυναμιτίζει το κλίμα, μια μέρα πριν τη συνάντηση με τον Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον «αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας», προκαλώντας την αντίδραση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο και η Ουάσιγκτον ετοιμάζονται πυρετωδώς για την συνάντηση… γιγάντων: Πούτιν  και Τραμπ θα συναντηθούν για πρώτη φορά την Παρασκευή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Αμβούργο.

Η Μόσχα διατηρεί τις επιφυλάξεις της σχετικά με την έκβαση του τετ α τετ. Πρόσφατα, ο σύμβουλος του Πούτιν παραδέχθηκε ότι, όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις υπάρχουν πολλοί «προβληματικοί τομείς».

Οι δύο ηγέτες επίσης δεν φαίνεται να ελπίζουν και πολλά, το αντίθετο, δυναμιτίζουν το κλίμα με δηλώσεις τους, ένα εικοσιτετράωρο πριν από την κρίσιμη συνάντηση.

Σήμερα, ο αμερικανός πρόεδρος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Βαρσοβία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, αναφέρθηκε στον «αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας», προκαλώντας την αντίδραση του Κρεμλίνου.

«Διαφωνούμε με αυτή την προσέγγιση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι το Κρεμλίνο προσδοκά, η αμοιβαία κατανόηση να διέπει τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αυτός είναι ο λόγος ακριβώς που περιμένουμε την πρώτη αυτή συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα αποτελέσει μια ευκαιρία «να εξηγήσουν και τελικά να κατανοήσουν ο ένας τις πραγματικές θέσεις του άλλου όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις και όχι τις θέσεις τους όπως τις παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης».