Ερντογάν κατά Τραμπ: «Νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν την Τουρκία»

Ερντογάν κατά Τραμπ: «Νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν την Τουρκία»

Δεν πιστεύει τις αμερικανικές δεσμεύσεις για τα όπλα προς το YPG ο Τούρκος πρόεδρος

Οργή για τις δεσμεύσεις της Ουάσινγκτον σχετικά με τα όπλα με τα οποία προμηθεύει τους Κούρδους μαχητές του YPG εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για απόπειρα εξαπάτησης της Τουρκίας.

Η Άγκυρα είναι εξοργισμένη με την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν όπλα στους μαχητές του YPG (το οποίο η Τουρκία θεωρεί παρακλάδι του παράνομου κουρδικού PKK) που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, με την Ουάσινγκτον να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διαμηνύοντας πως τα όπλα αυτά θα επιστραφούν μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου που επικαλείται το Reuters.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, με αφορμή την έναρξη της μουσουλμανικής εορτής του Έιντ, υποστήριξε πως φίλοι και σύμμαχοι της Τουρκίας συνεργάζονται με τρομοκράτες.

«Αυτοί που νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν την Τουρκία λέγοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που δίνονται σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση θα συνειδητοποιήσουν τελικά ότι κάνουν λάθος», τόνισε, «όμως θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς», και εξήγησε πως αν η βία επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, η Άγκυρα θα θεωρήσει υπεύθυνους όλους όσους προμήθευσαν με όπλα το YPG.

«Θα κάνουμε τους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτών των όπλων [...] να πληρώσουν για κάθε σφαίρα που θα εκτοξευθεί στη χώρα μας, για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί», προειδοποίησε.