Αυτός είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις εκλογές του 2018

Αυτός είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις εκλογές του 2018

Ως τα μέσα Ιουλίου το ΑΚΕΛ αναμένεται να εξαγγείλει και επίσημα τον υποψήφιό του

Ο επιχειρηματίας Μάικ Σπανός φαίνεται ότι θα είναι ο «εκλεκτός» του ΑΚΕΛ, με τον θα διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2018.

Την ερχόμενη Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί το κόμμα της Αριστεράς. Αν δηλαδή θα θέσει ένα δεύτερο όνομα στο τραπέζι, κάτι που όπως όλα δείχνουν είναι μάλλον αμφίβολο.

Η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής θα τεθεί προς έγκριση στις Κομματικές Ομάδες Βάσης, οι οποίες θα συνέλθουν εντός του μήνα. Ως τα μέσα Ιουλίου το ΑΚΕΛ αναμένεται να εξαγγείλει και επίσημα τον υποψήφιό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Π.Γ. τα μέλη του ομόφωνα κατέληξαν σε στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Σπανού, που πλέον καλείται να περάσει τα απανωτά τεστ με πλέον κύριο εκείνο των Κομματικών Ομάδων Βάσης για να μπορέσει να αποκτήσει το απαιτούμενο έρεισμα για το τελικό χρίσμα που θα εξασφαλιστεί από την παγκύπρια συνδιάσκεψη τον Ιούλιο.

Το ζητούμενο για το ΑΚΕΛ είναι ο υποψήφιος του να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών. Αν δεν συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία του το ΑΚΕΛ θα μείνει εκτός δεύτερου γύρου και θα υποχρεωθεί να επιλέξει μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να επανέλθει το όνομα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, πρώην βουλευτή και υπουργού Κίκη Καζαμία, που έχει συμπάθεια στην κομματική βάση.

Πηγή: ΑΜΠΕ