Χωρίς ντιμπέιτ Μέι – Κόρμπιν οι εκλογές στη Βρετανία

Χωρίς ντιμπέιτ Μέι – Κόρμπιν οι εκλογές στη Βρετανία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός και ο ηγέτης των Εργατικών θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων χωριστά, κατόπιν απαίτησης της Μέι

Ενώπιος – ενωπίω σε τηλεπτικό ντιμπέιτ βρέθηκαν οι ηγέτες των κομμάτων που θα αναμετρηθούν στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στη Μ. Βρετανία στις 8 Ιουνίου.  Μεγάλοι απόντες η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι - τους συντηρητικούς εκπροσώπησε η υπουργός εσωτερικών Άμπερ Ρουντ - και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Εν το μεταξύ, σύμφωνα με το Euronews, την Παρασκευή, Μέι και Κόρμπιν, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, θα εμφανιστούν όμως χωριστά κατόπιν απαίτησης της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

H πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών της Μέι από τους Εργατικούς, στις 3 μονάδες.

Η δημοσκόπηση δίνει στο Συντηρητικό Κόμμα 42%, μια ποσοστιαία μονάδα λιγότερη από συγκρίσιμη δημοσκόπηση της 27ης Μαΐου, και στο κόμμα των Εργατικών 39%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω, αντίστοιχα, είπε σε tweet του ο αναπληρωτής πολιτικός αρχισυντάκτης των Τάιμς.

Η δημοσκόπηση διεξήχθηκε στις 30 και 31 Μαΐου και δείχνει ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 7% της πρόθεσης ψήφου και το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου το 4%.