Ιράν: Συνελήφθησαν οι κόρες του ηγέτη της αντιπολίτευσης

Σε νέες συλλήψεις μελών της οικογένειας του ηγέτη της αντοπολίτευσης Χουσεΐν Μουσαβί, προχώρησαν οι ιρανικές αρχές.

Μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις και έφοδο στις οικίες τους στην Τεχεράνη, η αστυνομία συνέλαβε της δύο κόρες του Μουσαβί, Ζάχρα και Νάργκες, με την κατηγορία ότι διακινούσαν αντικαθεστωτικά μηνύματα του πατέρα τους.

Ο ηγέτης του μεταρρυθμιστικού Πράσινου Κινήματος, ήταν ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών του 2009, τις οποίες κέρδισε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων από πλευράς αντιπολίτευσης είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, οι οποίες είχαν κατασταλεί βίαια, με δεκάδες νεκρούς διαδηλωτές και εκατοντάδες συλλήψεις και φυλακίσεις.  Μάλιστα πολλοί πό τοςυ αντικαθεστωτικούς συλληφθέντες  έχουν καταδικαστεί σε θάνατο,

Ο ίδιος ο Μουσαβί και οι γυναίκα του τέθηκαν σε κατ'οικον περιορισμό στις 14 Φεβρουαρίου 2011, ώστε να αποφευχθεί η συμμετοχή τους σε νέες εκδηλώσεις της αντιπολίτευσης, και απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο, πέραν των παιδιών τους.

Τον Ιούνιο του 2013 θα διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες θα αναδείξουν τον διάδοχο του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.