Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι οργισμένος από την άρνηση του Πάουελ να μειώσει τα επιτόκια
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, αφήνοντας όμως ανοιχτή την πιθανότητα λόγω της «κακής δουλειάς» που κάνει.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ επέκρινε και πάλι τον Πάουελ επειδή δεν μειώνει τα επιτόκια, όπως επιθυμεί ο ίδιος, όμως είπε ότι επικεντρώνεται στην επιλογή του διαδόχου του, «σε οκτώ μήνες». Η θητεία του Πάουελ λήγει τον Μάιο του 2026.
Όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει το ενδεχόμενο απόλυσης του Πάουελ, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν αποκλείω τίποτα αλλά νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο, εκτός και αν θα πρέπει να φύγει λόγω απάτης». Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναφερόταν στην έρευνα που διεξάγεται για το κόστος ανακαίνισης των κεντρικών γραφείων της Fed, ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων.
Ο Τραμπ παραδέχτηκε πάντως ότι συζήτησε το θέμα της απόλυσης του Πάουελ με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνοι το πρότειναν αλλά ο ίδιος «είναι πιο συντηρητικός» στις απόψεις του.