Τι ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος για την συμφωνία με τους αντάρτες για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης «συνθηκολόγησαν» και υποσχέθηκε ότι οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στη χώρα αυτή θα σταματήσουν αμέσως.
«Οι Χούθι ανακοίνωσαν (…) ότι δεν θέλουν πλέον να πολεμούν. Απλώς δεν θέλουν να πολεμούν πια. Και θα το τιμήσουμε αυτό. Θα σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς και συνθηκολόγησαν», είπε μιλώντας στο Οβάλ Γραφείο ενώπιον του πρωθυπουργού του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Τραμπ είπε ότι οι βομβαρδισμοί θα σταματήσουν αφού οι αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν συμφώνησαν να σταματήσουν να διαταράσσουν τη ναυσιπλοΐα στη Μέση Ανατολή. «Οι Χούθι είπαν, παρακαλούμε μη μας βομβαρδίζετε και εμείς δεν θα επιτεθούμε στα πλοία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.