Το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στην πόλη της Γάζας ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν

Το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στην πόλη της Γάζας ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν

«Η πόλη της Γάζας παραμένει μια επικίνδυνη ζώνη συγκρούσεων» αναφέρει το φυλλάδιο

Ο ισραηλινός στρατός έριξε σήμερα φυλλάδια στην πόλη της Γάζας ζητώντας από όλους τους κατοίκους της να απομακρυνθούν, ακολουθώντας «τους διαδρόμους ασφαλείας», δήλωσε αναποκριτής του AFP.

«Προς όλους όσοι είναι παρόντες στην πόλη της Γάζας, διάδρομοι ασφαλείας σας επιτρέπουν να φύγετε γρήγορα και χωρίς ελέγχους από την πόλη της Γάζας προς καταφύγια στην Ντέιρ αλ Μπάλα και την αλ Ζαουίγια», ανέφερε το φυλλάδιο που είδε ο ανταποκριτής. «Η πόλη της Γάζας παραμένει μια επικίνδυνη ζώνη συγκρούσεων», προειδοποιεί το φυλλάδιο.

«Το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί η τραυματισθεί»

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, υποστήριξε ενώπιον του ισραηλινού κοινοβουλίου ότι το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας. Ο Γκάλαντ δήλωσε επίσης, ότι το Ισραήλ έχει διαλύσει τα περισσότερα από τα 24 τάγματα που διέθετε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς κατά την έναρξη του πολέμου.

Εξάλλου, ο υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε ότι σημειώματα κατάταξης θα σταλούν τις επόμενες εβδομάδες σε ορισμένους υπερορθόδοξους εβραίους που προηγουμένως εξαιρούνταν από την στρατιωτική θητεία. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι χιλιάδες σημειώματα θα σταλούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπηρετήσουν όλοι όσοι θα λάβουν τέτοια σημειώματα.