Μπάιντεν: «Απορρίπτουμε το αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εντάλματα σύλληψης της ηγεσίας του Ισραήλ»

Μπάιντεν: «Απορρίπτουμε το αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εντάλματα σύλληψης της ηγεσίας του Ισραήλ»

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ αυτού που έκανε το Ισραήλ με αυτό που έκανε η Χαμάς» είπε ο αμερικανός πρόεδρος

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν το αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εντάλματα σύλληψης της ηγεσίας του Ισραήλ», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι «δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ αυτού που έκανε το Ισραήλ με αυτό που έκανε η Χαμάς» και ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «αυτό που συμβαίνει, δεν είναι γενοκτονία». Ερωτηθείς εξάλλου, εάν οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία, ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο και εάν θα μοιράζονταν αυτά τα στοιχεία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, δυσανασχέτησε με την ερώτηση και απέφυγε να απαντήσει λέγοντας «έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας…». Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για στοιχεία σε βάρος της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε, ότι ο διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, Oυίλιαμς Μπερνς, θα ταξιδέψει σύντομα στην Ευρώπη, για να έχει συνάντηση με τον διευθυντή της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, σε μια προσπάθεια να επαναληφθούν οι συνομιλίες για τους ομήρους στη Γάζα. Ο ιστότοπος επικαλείται Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.