Δέκα τραυματίες από ρωσική αεροπορική επίθεση σε καφετέρια στο Χάρκοβο

Δέκα τραυματίες από ρωσική αεροπορική επίθεση σε καφετέρια στο Χάρκοβο

Χρησιμοποιήθηκε μια κατευθυνόμενη βόμβα UMPB D-30 που εκτοξεύτηκε από την παραμεθόρια περιοχή του Μπέλγκοροντ

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χάρκοβο στην βορειοανατολική Ουκρανία κατέστρεψε σήμερα ένα καφέ, προκάλεσε ζημίες σε μια παρακείμενη σ’ αυτό πολυκατοικία, και πυρκαγιά σ’ ένα πρατήριο βενζίνης, ενώ σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους τραυματίσθηκαν δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας σοβαρά.

«Έχασα τα πάντα» δήλωσε μέσα από τα χαλάσματα του καφέ στο Reuters ο ιδιοκτήτης του Βάχε Οχαντζανιάν. Στο κατάστημά του προκλήθηκε μια μεγάλη ρωγμή από την έκρηξη με αποτέλεσμα κομμάτια της σκεπής και τούβλα να σκορπιστούν δεκάδες μέτρα μακριά.

Στο 12όροφο κτίριο στην απέναντι πλευρά του δρόμου όλα σχεδόν τα παράθυρά του έσπασαν. Περίπου 50 μέτρα μακριά, βρίσκονταν ένα πράσινο τρόλεϊ με όλα του τα παράθυρα να έχουν εκτιναχθεί ενώ η πίσω του πλευρά ήταν καλυμμένη με τεράστια ποσότητα αίματος που είχε συγκεντρωθεί σε μια λακκούβα στην άσφαλτο.

Οι περιφερειακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο οδηγός του τρόλεϊ έχασε και τα δύο του πόδια. Η Ρωσία χρησιμοποίησε μια κατευθυνόμενη βόμβα UMPB D-30 που εκτοξεύτηκε από την παραμεθόρια περιοχή του Μπέλγκοροντ, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς σε δηλώσεις τους στο Telegram.

Τρεις ακόμη άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Όλεχ Σινεχούμποφ, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει στόχος ρωσικών επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας το 2022.

Οι επιθέσεις έχουν γίνει πολύ πιο σφοδρές τους τελευταίους μήνες, πλήττοντας πολιτικές και ενεργειακές υποδομές, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν ένα νέο μέτωπο βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αλλά χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί κατά την 27μηνη εισβολή της στην Ουκρανία.