Γερμανία: Το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε για λίγο έπειτα από κινητοποίηση ακτιβιστών

Γερμανία: Το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε για λίγο έπειτα από κινητοποίηση ακτιβιστών

Η αστυνομία συνέλαβε 8 άτομα

Το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε για λίγο νωρίς σήμερα το πρωί αφού ακτιβιστές για το κλίμα παραβίασαν τις εγκαταστάσεις και κάθισαν σε διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Ένας από δύο διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης του αεροδρομίου έχει τώρα ανοίξει, αλλά θα υπάρξουν καθυστερήσεις, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η κινητοποίηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές περιόδους για το αεροδρόμιο αυτό στη νότια Γερμανία.

Σειρά αναρτήσεων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X των ακτιβιστών για το κλίμα της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» δείχνει μέλη της να βρίσκονται σε έναν, όπως φαίνεται, διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης, με πινακίδες διαμαρτυρίας. «Συνολικά έξι άνθρωποι κάθονται σε δύο ομάδες σε διαφορετικά σημεία του αεροδρομίου του Μονάχου», αναφέρεται σε ανάρτηση των ακτιβιστών.

Σε ένα από τα πλακάτ διαμαρτυρίας αναγράφεται: «Πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, όχι οι διακοπές μας».

Η οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει σε κλήση ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του Reuters για να σχολιάσει σχετικά. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι αυτό έκλεισε πλήρως για σύντομο χρονικό διάστημα και σημείωσε ότι ακόμη είναι πιθανόν να υπάρξουν καθυστερήσεις.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 8 ακτιβιστές.