Επίθεση ενόπλων σε βαν των φυλακών που μετέφερε κρατούμενο στη Γαλλία – Δύο νεκροί

Επίθεση ενόπλων σε βαν των φυλακών που μετέφερε κρατούμενο στη Γαλλία – Δύο νεκροί

Άλλοι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν -Δραπέτευσε ο κακοποιός που μεταφερόταν - Δείτε βίντεο

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικού οχήματος, που μετέφερε κρατούμενο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο αστυνομικών σήμερα το μεσημέρι στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρατούμενος δραπέτευσε ενώ γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι και άλλοι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων, που επέβαινε σε δύο αυτοκίνητα, τη στιγμή που το αστυνομικό όχημα ήταν σταματημένο σε σταθμό διοδίων μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ. Ένα από αυτά τα οχήματα βρέθηκε λίγο μετά τα γεγονότα, «απανθρακωμένο», ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εγκληματίες τράπηκαν σε φυγή και ότι ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Eρίκ Ντιπον Μορετί δήλωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι εγκληματίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν έγραψε ότι η επίθεση «είναι ένα σοκ για όλους μας (…). Γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στο όνομα του γαλλικού λαού. Θα είμαστε αμείλικτοι».

Δείτε βίντεο από την ενέδρα: