Επέμβαση της αστυνομίας για τον τερματισμό της κατάληψης του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές

Επέμβαση της αστυνομίας για τον τερματισμό της κατάληψης του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές

Η διοίκηση του ιδρύματος κατέθεσε αναφορά εναντίον των διαδηλωτών για πράξεις βανδαλισμού

Η αστυνομία προχώρησε σε επέμβαση σήμερα για να τερματίσει μια διαδήλωση φιλοπαλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, καθώς διαδηλωτές προχώρησαν σε καταλήψεις σήμερα πανεπιστημιακών κτιρίων σε διάφορες ολλανδικές πόλεις, καταδικάζοντας τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Νωρίτερα σήμερα, μια ολλανδική ομάδα διαδηλωτών ανέφερε ότι μέλη της έκαναν κατάληψη σε πανεπιστημιακά κτίρια στις ολλανδικές πόλεις Άμστερνταμ, Χρόνινγκεν και Αϊντχόβεν.

Σε ανάρτηση στο X, η αστυνομία του Άμστερνταμ γνωστοποίησε ότι το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ κατέθεσε αναφορά στην αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών για πράξεις βανδαλισμού, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η αστυνομία διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στα κτίρια του Πανεπιστημίου και θα ζητήσει από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις οικειοθελώς, πρόσθεσε η ανάρτηση.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ (UvA) επιβεβαίωσε την κατάληψη των κτιρίων και είπε ότι συνέστησε σε ανθρώπους που δεν σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις να αποχωρήσουν από το κτίριο.