Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις

Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις

Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για σχολιασμό του θέματος

Η Πολωνία μπήκε στο στόχαστρο χάκερ μιας ομάδας που συνδέεται με τη Ρωσία αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το κρατικό Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας (NASK).

Τις προηγούμενες ημέρες, ορισμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον τους και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας ανέφερε ότι και η χώρα του είχε στοχοποιηθεί στο παρελθόν.

«Κακόβουλο λογισμικό που στόχευε πολωνικούς κυβερνητικούς θεσμούς διακινήθηκε αυτήν την εβδομάδα από την ομάδα APT28 που συνδέεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας» αναφέρει η ανακοίνωση της NASK. «Τεχνικοί δείκτες και ομοιότητες με παλαιότερες επιθέσεις επέτρεψαν την ταυτοποίηση της ομάδας APT28 (…) Η ομάδα αυτή συνδέεται με την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (GRU)», πρόσθεσε.

Η NASK συνέστησε στους διαχειριστές των δικτύων να εξακριβώσουν εάν οι εργαζόμενοι τους δέχτηκαν επίθεση.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βαρσοβία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για σχολιασμό του θέματος. Δεν υπάρχει επίσης κανένα σχόλιο από τη Μόσχα, αναφλέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία κατηγόρησε τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρείες του αμυντικού και αεροδιαστημικού τομέα καθώς και στο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Η Μόσχα απάντησε σήμερα ότι το Βερολίνο χρησιμοποιεί αβάσιμους μύθους περί Ρώσων χάκερ για να κλιμακώσει την ένταση.