Περισσότερες από 100 συλλήψεις φοιτητών που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Περισσότερες από 100 συλλήψεις φοιτητών που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι στις κινητοποιήσεις είχαν διεισδύσει «επαγγελματίες εξωτερικοί ταραχοποιοί»

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης έκανε έφοδο χθες το βράδι στο κτίριο Χάμιλτον του πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο είχαν καταλάβει φοιτητές, που διαδηλώνουν κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή αι υπέρ των Παλαιστινίων, μετά το τελεσίγραφο της διοίκησης να διαλυθούν.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη περισσότερων από 100 διαδηλωτών, οι οποίοι φορώντας χειροπέδες φώναζαν «ντροπή σας!» στους αστυνομικούς που τους μετέφεραν στις κλούβες. Όπως αναφέρει ακόμη η NYPD, έχει διώξει όλους τους διαδηλωτές από την πανεπιστημιούπολη, μαζί και εκείνους που είχαν στήσει έναν καταυλισμό για σχεδόν δύο εβδομάδες στο campus.

Η διοίκηση του Κολούμπια ενέκρινε την εισβολή, αφού οι διαδηλωτές αψήφησαν την προθεσμία, που είχε δοθεί για να διαλυθούν. Η εισβολή έγινε λίγες ώρες αφότου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, δήλωσε ότι η κινητοποίηση στο Κολούμπια «πρέπει να τελειώσει τώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, στις κινητοποιήσεις είχαν διεισδύσει «επαγγελματίες εξωτερικοί ταραχοποιοί».«Αφού μάθαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ότι το Hamilton Hall είχε καταληφθεί, βανδαλιστεί και αποκλειστεί, δεν είχαμε άλλη επιλογή» ​​ανέφερε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου σε δήλωση του ιδρύματος.

Τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν κατακλυστεί από διαδηλώσεις, καθώς οι φοιτητές απαιτούν μποϊκοτάζ σε εταιρείες και άτομα που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε, ότι οι διαδηλώσεις θα πρέπει να είναι ειρηνικές, αλλά «η βίαιη κατάληψη κτιρίων δεν είναι ειρηνική, είναι λάθος».