Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης έκαναν κατάληψη σε ένα κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης έκαναν κατάληψη σε ένα κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Κατέλαβαν το Hamilton Hall ανάρτησαν ένα πανό από ένα παράθυρο που γράφει «Ιντιφάντα»

Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια έκαναν κατάληψη σε ένα κτήριο της πανεπιστημιούπολης στην Πόλη της Νέας Υόρκης καθώς αξιωματούχοι περιόρισαν την πρόσβαση στους φοιτητές που ζουν εκεί και στους υπαλλήλους βασικών υπηρεσιών.

Οι διαδηλωτές που κατέλαβαν το Hamilton Hall ανάρτησαν ένα πανό από ένα παράθυρο που γράφει "Ιντιφάντα", η αραβική λέξη για την εξέγερση, μετέδωσε το CNN, παραθέτοντας ένα βίντεο.

Η σχολή ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) πως η πρόσβαση στο Morningside campus επιτρέπεται μόνο στους φοιτητές που μένουν σε κτίρια κατοικιών της πανεπιστημιούπολης και στους υπαλλήλους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

«Αυτός ο περιορισμός της πρόσβασης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι οι περιστάσεις να επιτρέψουν κάτι διαφορετικό», ανέφερε. «Η ασφάλεια όλων των μελών αυτής της κοινότητας είναι υψίστης σημασίας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή, τη συνεργασία και την κατανόησή σας».

Το πανεπιστήμιο άρχισε να τιμωρεί φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που αρνήθηκαν να διαλύσουν έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιούπολη της Πόλης της Νέας Υόρκης αφού το πανεπιστήμιο της Ivy League κήρυξε αδιέξοδο στις συνομιλίες που σκοπό είχαν να τεθεί τέλος στη διαμαρτυρία.

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Νεμάτ Μινούς Σαφίκ ανέφερε σε μια δήλωση πως οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οργανωτές των φοιτητικών κινητοποιήσεων και τους ακαδημαϊκούς δεν κατάφεραν να πείσουν τους διαδηλωτές να απομακρύνουν τα δεκάδες αντίσκηνα που είχαν στήσει προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η καταστολή στο Κολούμπια, που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδηλώσεων για τη Γάζα που πραγματοποιούνται σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκε καθώς η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν συνέλαβε δεκάδες φοιτητές τους οποίους περιέλουσε με σπρέι πιπεριού σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.