Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης στο Ιράκ – Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση φιλοϊρανικής οργάνωσης στο Ιράκ – Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες

«Έρευνα είναι σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί αν η επίθεση διενεργήθηκε από drones ή πυραύλους και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν»

Ισχυρή έκρηξη περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, σημειώθηκε στο διοικητήριό της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής Χασντ ας Σααμπί («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), η οποία έχει ενταχθεί στον ιρακινό στρατό.

Πιο συγκεκριμένα, ένα μέλος των ένοπλων Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν σε έκρηξη στο διοικητήριο της στρατιωτικής βάσης Κάλσο – 50 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης – σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, που συμπληρώνει ότι δεν εντοπίστηκαν drones ή μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της περιοχής πριν ή κατά την έκρηξη.

Η ένοπλη οργάνωση των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (ΔΛΚ), η οποία συνδέεται με το Ιράν, δήλωσε από την πλευρά της ότι η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα επίθεσης. Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις που στεγάζουν ταξιαρχίες των ΔΛΚ και ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε σε τηλεοπτικές δηλώσεις ο Μουχάνεντ αλ-Ενάζι, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της επαρχίας Μπαμπίλ, όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση. «Η φωτιά έχει σβήσει. Έρευνα είναι σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί αν η επίθεση διενεργήθηκε από drones ή πυραύλους και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν», δήλωσε ο αξιωματούχος, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι ΔΛΚ που λειτουργούν υπό την ομπρέλα της φιλοϊρανής πολιτοφυλακής της Ισλαμικής Αντίστασης έχουν επιτεθεί σε αρκετές περιπτώσεις στα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή και έχουν βάλει στο στόχαστρο το Ισραήλ μετά την έκρηξη του πολέμου στη Γάζα, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Πρόσφατα, η Ισλαμική Αντίσταση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με drones σε «ζωτικής σημασίας στόχο» στο παράκτια πόλη του νότιου Ισραήλ, Εϊλάτ, ενώ κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν έχει πλήξει βάσεις των ΗΠΑ μέσα στο Ιράκ και στη Συρία με drones και πυραύλους.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.