Το ιρανικό ναυτικό θα συνοδεύει τα εμπορικά πλοία της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα

Το ιρανικό ναυτικό θα συνοδεύει τα εμπορικά πλοία της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα

Νέες απειλές του Ιρανού πρόεδρου προς το Ισραήλ

Το ιρανικό ναυτικό θα συνοδεύει ιρανικά εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim επικαλούμενο τον Διοικητή του Ναυτικού Σαχράμ Ιράνι σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Shahram Irani επιβεβαίωσε, στο περιθώριο της παρέλασης της Ημέρας του Στρατού, ότι «οι στόλοι του στρατού εκτελούν την αποστολή της συνοδείας των εμπορικών μας πλοίων και το ναυτικό αντιτορπιλικό Jamaran βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Κόλπο του Άντεν, και θα συνεχίσει αυτή την αποστολή μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα».

Τα πλοία συνοδεύονται από τον Κόλπο του Άντεν μέχρι τη Διώρυγα του Σουέζ και θα προστατεύσουν και τα πλοία άλλων χωρών.

Η ανακοίνωση του Ιρανού διοικητή έρχεται τη στιγμή που αυξάνονται οι εντάσεις στην θαλάσσια περιοχή και της προθυμίας του Ιράν να προστατεύσει τα εμπορικά του πλοία και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ναυσιπλοΐα τους κατά τη διέλευση ζωτικών πλωτών οδών.

Ραϊσί: Το Ισραήλ αν διαπράξει λάθος απέναντι στο Ιράν θα οδηγηθεί στο πραγματικό νόημα της απάντησής μας

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επιβεβαίωσε, κατά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο του Ανώτατου Σιιτικού Ισλαμικού Συμβουλίου στον Λίβανο, Σεΐχη Αλί Αλ-Χατίμπ, ότι «εάν οι ισραηλινοί διαπράξουν οποιοδήποτε λάθος έναντι του Ιράν, θα συνειδητοποιήσουν το πραγματικό νόημα της απάντησής μας».

Πρόσθεσε ότι «έχει γίνει σαφές σε όλους σήμερα το δικαίωμα των θέσεων του Ιράν να απορρίπτει την άχρηστη διαδικασία συμβιβασμού με τη σιωνιστική οντότητα για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και να επικεντρώνεται στην αντιστασιακή προσέγγιση, υποδεικνύοντας ότι «οι αιματηρές σκηνές στη Λωρίδα της Γάζας αποκάλυψαν τον δυτικό πολιτισμό και την αμερικανική κουλτούρα».

Αναφερόμενος στον ειδικό εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας της Ιερουσαλήμ» σε όλο τον κόσμο φέτος, ο Raisi θεώρησε ότι «αυτές οι εξελίξεις έδειξαν παγκόσμια αλληλεγγύη με τη στρατηγική αντίστασης και τα μεγάλα επιτεύγματά της».

Ο Raisi θεώρησε την «Επιχείρηση Πλημμύρας Al-Aqsa» ένα παράδειγμα της στρατηγικής ήττας στη Σιωνιστική οντότητα.

Ο Ιρανός Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «η επιχείρηση Al-Aqsa αποκάλυψε την πολιτική εξαπάτηση των Σιωνιστών στην περιοχή». Τονίζοντας ότι «η ενότητα και η συνοχή επικρατεί στο ισλαμικό έθνος σήμερα».

Εκτίμησε ότι ακόμη μεγαλύτερα και πρωτοφανή είναι ότι τα συναισθήματα της παγκόσμιας αλληλεγγύης και μίσους προς τις πολιτικές της Αμερικής, της Δύσης και της Σιωνιστικής οντότητας. ”

Θεώρησε ότι «το έγκλημα του Ισραήλ να στοχοποιήσει το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό δείχνει την αποτυχία και τη χρεοκοπία της σφετεριστικής οντότητας», τονίζοντας ότι η «Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση» που πραγματοποίησε πρόσφατα το Ιράν ως απάντηση σε αυτό το έγκλημα δεν ήταν παρά μια προειδοποίηση εναντίον των κακών κινήσεων των Ισραηλινών.

Σε μια άλλη πτυχή των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Ιρανός Πρόεδρος εκτίμησε τις θέσεις του Αντιπροέδρου του Ανώτατου Σιιτικού Ισλαμικού Συμβουλίου στον Λίβανο, Σεΐχη Αλί Αλ-Χατίμπ, καθώς και τον ρόλο του «Συμβουλίου» στην υποστήριξη της αντιστασιακής προσέγγισης. και τις προσπάθειές της με στόχο την ενίσχυση της ενότητας και της αρμονίας μεταξύ των συνιστωσών του λιβανικού λαού. Η χώρα του Λιβάνου θεωρούνταν θεμελιώδης πυλώνας του άξονα της αντίστασης.

Από την άλλη πλευρά, ο Σεΐχης Αλ Χατίμπ σημείωσε ότι ο λιβανέζικος λαός υποστηρίζει τον αγωνιστή της αντίστασης, σε αντίθεση με τις προσπάθειες των εχθρών του που στόχευαν να τον κρατήσουν μακριά από αυτό το μονοπάτι.

Τονίζοντας ότι, στην τρέχουσα επίσκεψή του στο Ιράν, φέρνει θερμούς χαιρετισμούς από τον λαό του Λιβάνου στους Ιρανούς αδελφούς του, καθώς και τους χαιρετισμούς και τον έπαινο αυτού του λαού στην Ισλαμική Δημοκρατία για την έντιμη και συντριπτική ανταπόκρισή της στα εγκλήματα της σιωνιστικής οντότητας .

Ο Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Σιιτικού Ισλαμικού Συμβουλίου στον Λίβανο τόνισε, κατά τη σημερινή του συνάντηση, ότι η αντίσταση είναι κόκκινη γραμμή για τον λιβανικό λαό. Περιέγραψε επιδέξια τη σταθερότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, παρά όλες τις πιέσεις, τα εμπάργκο και την εχθρότητα στην οποία είχε εκτεθεί, ως λόγο για την υπερηφάνεια και την υπερηφάνεια του ισλαμικού έθνους.

Ο Al-Khatib συνέχισε, «εκτός από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, δεν υπάρχει άλλη χώρα που να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την οντότητα, η οποία λαμβάνει πλήρη υποστήριξη από τις παγκόσμιες δυνάμεις».