Επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ: Για την αστυνομία ήταν «τρομοκρατική ενέργεια» με θρησκευτικά κίνητρα – Τέσσερις τραυματίες

Επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ: Για την αστυνομία ήταν «τρομοκρατική ενέργεια» με θρησκευτικά κίνητρα – Τέσσερις τραυματίες

Ιερέας μαχαιρώθηκε σε live μετάδοση

Επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, ήταν «τρομοκρατική ενέργεια» με θρησκευτικά κίνητρα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, που προχώρησε στη σύλληψη 15χρονου.

Επίσκοπος και ο έφηβος ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους στους οποίους προσφέρθηκαν ιατρικές φροντίδες για τραύματα, χωρίς πάντως «να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους», έπειτα από την επίθεση που διαπράχθηκε χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια κηρύγματος που αναμεταδιδόταν απευθείας σε ασσυριακή εκκλησία της πόλης.

Ο ιερέας που δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sydney Morning Herald», ο επίσκοπος Mari Emmanuel.

Ο Mari Emmanuel είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξέχων ηγέτης μιας υπερσυντηρητικής αίρεσης της Ασσυριακής Εκκλησίας. Έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, επειδή ασκούσε κριτική στα lockdown και τα εμβόλια.

Μεταδίδοντας ζωντανά τις λειτουργίες του στο YouTube και στα social media, όπου έχει χιλιάδες οπαδούς, έβγαζε «πύρινους» λόγους και προσέλκυε ριζοσπάστες Χριστιανούς, που συντάσσονταν μαζί του κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

 

Σε άλλες viral ζωντανές μεταδόσεις του εξέφραζε τις απόψεις του για την αμερικανική και τη ρωσική πολιτική, καθώς και για τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία, όπως έλεγε, ίδρυσε ο Σατανάς.

Μιλώντας για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές σε ένα από τα κηρύγματά του, που αναρτήθηκε στο TikTok, ο Emmanuel είπε ότι «100% ήταν στημένη από τις μυστικές υπηρεσίες».

Χειροτονήθηκε ιερέας το 2009 και επίσκοπος το 2011.