Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν τάνκερ που «συνδέεται με το Ισραήλ» – Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν τάνκερ που «συνδέεται με το Ισραήλ» – Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Σε 25 ανέρχονται τα μέλη του πληρώματος

Σε 25 ανέρχονται τα μέλη του πληρώματος που επιβαίνουν στο πλοίο που κατέλαβε το Ιράν σήμερα κοντά στα Στενά του Ορμούζ, στον Κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε η ιταλο-ελβετική ναυτιλιακή εταιρία MSC.

Νωρίτερα οι ιρανικές ναυτικές ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κατέλαβαν σήμερα ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που «συνδέεται με το Ισραήλ» μέσα στον Κόλπο, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Με λύπη επιβεβαιώνουμε ότι το πλοίο MSC Aries, ιδιοκτησίας της Gortal Shipping Inc, η οποία είναι θυγατρική της Zodiac Maritime, και ναυλώθηκε από την MSC, κατελήφθη από αρχές του Ιράν που επιβιβάστηκαν με ελικόπτερο και υπάρχουν 25 μέλη πληρώματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Mediterranean Shipping Company (MSC) για τις εξελίξεις στον Κόλπο του Ομάν.

Η MSC είναι ο διαχειριστής και ο εμπορικός φορέας εκμετάλλευσης πλοίου που κατελήφθη σήμερα από τις ιρανικές αρχές, ανακοίνωσε η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία Zodiac Maritime «Η MSC είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών φορτίου και συντήρησης».