Αυστραλός πρωθυπουργός για τη σφαγή στο εμπορικό κέντρο: Μόνος του φαίνεται να έδρασε ο δράστης – Άγνωστα τα κίνητρα του

Αυστραλός πρωθυπουργός για τη σφαγή στο εμπορικό κέντρο: Μόνος του φαίνεται να έδρασε ο δράστης – Άγνωστα τα κίνητρα του

Δολοφόνησε πέντε γυναίκες και έναν άνδρα, μαχαίρωσε μωρό 9 μηνών

Μόνος του φαίνεται πώς έδρασε ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι.

«Για εμάς όλους αυτό το βράδυ, οι φρικτές σκηνές από το Bondi Junction (το όνομα του εμπορικού κέντρου) ξεπερνούν κάθε λέξη και κατανόηση», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

 

«Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους.

Απόψε οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», τόνισε.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν έχει προκύψει σαφές κίνητρο σε σχέση με τον δράστη που σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού.

Ο δράστης φέρεται να επιτέθηκε σε μια μητέρα και το μωρό της, με το παιδί να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο.

Ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή, Anthony Cooke, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης πυροβολήθηκε και είναι νεκρός από γυναίκα αστυνομικό.

«Ήρθε αντιμέτωπη με τον δράστη, ο οποίος είχε μετακινηθεί σε αυτό το στάδιο στο επίπεδο πέντε, καθώς συνέχισε να περπατάει γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει. Εκείνος γύρισε και την αντιμετώπισε σηκώνοντας ένα μαχαίρι. Εκείνη πυροβόλησε με όπλο και το άτομο αυτό είναι πλέον νεκρό».