Εικόνες από drone δείχνουν τη Γάζα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο τοπίο συντριμμιών

Εικόνες από drone δείχνουν τη Γάζα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο τοπίο συντριμμιών

Τεράστια η καταστροφή από τότε που έχει ξεκινήσει πόλεμος της Χαμάς με το Ισραήλ

Οι εικόνες που κατέγραψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος το διάστημα των έξι μηνών του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς αποκαλύπτουν πώς ο κάποτε γεμάτος ζωή παλαιστινιακός θύλακας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο τοπίο συντριμμιών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πριν από τον πόλεμο, οι Παλαιστίνιοι μπορούσαν να βγαίνουν στα μπαλκόνια των κτιρίων τους για να ρίξουν μια ματιά στη θέα της Μεσογείου.

Αυτά τα κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, έχουν μετατραπεί σε όγκους τσιμέντου και χαλασμάτων, όπως δείχνουν τα βίντεο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και από άλλες πηγές.

Κάτοικοι περιπλανιούνται πλέον στη Γάζα αναζητώντας καταφύγιο από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείψουν την οργάνωση Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει πως οι επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν εωσότου εξοντωθεί η Χαμάς, επομένως οι βομβαρδισμοί και η καταστροφή αναμένεται να συνεχιστούν.

Τα πλάνα δείχνουν πώς οι Παλαιστίνιοι ζούσαν σε πιο ήρεμες ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο.

Οι Παλαιστίνιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος ενός ήσυχου δρόμου γεμάτου από ψηλά δέντρα. Τα πλάνα που καταγράφηκαν μετά δείχνουν έναν δρόμο σε κοντινή περιοχή όπου το ένα κτίριο δίπλα στο άλλο έχουν μετατραπεί σε ερείπια. Ένας άνθρωπος διακρίνεται να περπατάει κατά μήκος μιας πόλης φάντασμα.

Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, σκότωσε 1.200 ανθρώπους και πήρε ομήρους πάνω από 200 ανθρώπους, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το Ισραήλ απάντησε εξαπολύοντας ανελέητους βομβαρδισμούς εναντίον του θύλακα, οι οποίοι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 33.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Καθώς οι Παλαιστίνιοι υπομένουν τους βομβαρδισμούς και προσπαθούν να αντιμετωπίζουν μια ανθρωπιστική κρίση, αναπολούν ορισμένες από τις περιοχές από τα πλάνα που κατέγραψε το Reuters με drone, όπως ένα ήσυχο σοκάκι όπου ένας έφηβος τρέχει με το ποδήλατό του.

Στο υλικό διακρίνεται επίσης ένα λευκό τέμενος με μια πράσινη αυλή με θέα στη θάλασσα. Έξι μήνες μετά και στα πλάνα απεικονίζονται πολλά κατεστραμμένα τεμένη στη Γάζα.

Σε μια άλλη περιοχή της Γάζας, αυτοκίνητα κυκλοφορούν σε μια κυκλική διασταύρωση, στο βιντεοσκοπημένο υλικό πριν από τον πόλεμο. Τώρα, μόλις που διακρίνονται κάποια ίχνη της.