Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν στη διάρκεια καταδίωξης 15χρονη θύμα απαγωγής – Δείτε βίντεο

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν στη διάρκεια καταδίωξης 15χρονη θύμα απαγωγής – Δείτε βίντεο

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 και η Αστυνομία της Καλιφόρνια έδωσε τώρα στη δημοσιότητα το ντοκουμέντο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσιάζει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της ανταλλαγής πυρών μεταξύ ενός υπόπτου για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και την απαγωγή της κόρης του και αστυνομικών της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, κατά την οποία σκότωσαν τον ίδιο, αλλά και την 15χρονη κόρη του.

Ο Άντονι Γκρατιάνο αφού σκότωσε την πρώην σύζυγό του, απήγαγε την κόρη του, ωστόσο μετά την απαγωγή της εκδόθηκε Amber Alert. Μετά από καταδίωξη 45 μιλίων με ανταλλαγή πυροβολισμών και ενώ η 15χρονη Σαβάνα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα της, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν το όχημα του Γκρατσιάνο στον αυτοκινητόδρομο 15 κοντά στην Εσπέρια.

Στο νέο βίντεο το οποίο καταγράφηκε από ένα ελικόπτερο τη στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών, φαίνεται ο Άντονι Γκρατσιάνο να ανταλλάσσει πυροβολισμούς με ένστολους, ενώ η Σαβάνα έχει βγει από την πόρτα του συνοδηγού και γονατίζει στο έδαφος, πριν αρχίσει να κινείται σκυφτή προς έναν βοηθό τουσερίφη, που βρίσκεταιστο πλάι ενός περιπολικού. Ένας από τους βοηθούς του σερίφη ακούγεται να καλεί τους συναδέλφους του, να σταματήσουν να πυροβολούν προς το άτομο που τους πλησίαζε, το οποίο αναγνώρισε ότι ήταν η Σαβάνα.

«Σταμάτα! Σταμάτα να την πυροβολείς!» φωνάζει ο ένστολος. «Είναι στο αυτοκίνητο! Σταματήστε! Είναι καλά!». Δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ η 15χρονη φαίνεται στο βίντεο να παραδίνεται, δέχεται πυρά από έναν από τους βοηθούς σερίφη. Η έφηβη μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο πατέρας της επίσης πέθανε στη ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μετά τον πυροβολισμό, ο σερίφης της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, Σάνον Ντίκους, υποστήριξε ότι η Σαβάνα πυροβόλησε με όπλο τους βοηθούς του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και ότι φορούσε κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο όταν σκοτώθηκε.

Ωστόσο, το βίντεο ανατρέπει τα δεδομένα και έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.