Ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από φωτιά στην Κωνσταντινούπολη – Πέντε συλλήψεις

Ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από φωτιά στην Κωνσταντινούπολη – Πέντε συλλήψεις

Για το τραγικό περιστατικό ζήτησε να ενημερωθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που εξελίσσεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, όπου ξέσπασε φωτιά στο ισόγειο κτιρίου 16 ορόφων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άτομα, ενώ ένα ακόμη άτομο χαροπαλεύει.

Όλα ξεκίνησαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε σκηνή έξω από νυχτερινό κέντρο που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου και στο οποίο εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά. Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί από την επιχείρηση καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ. ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση», τόνισε.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιούλ, δήλωσε ότι «η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι ξεκάθαρη. Στο σημείο γίνεται ανακαίνιση. Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους, είναι αυτοί που εργάζονται για την ανακαίνιση». Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, ανακοίνωσε ότι την υπόθεση ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς, ενώ ήδη εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για πέντε άτομα. Όπως έγινε δε γνωστό, ο πρόεδρος Ερντογάν τηλεφώνησε στον υπουργό Εσωτερικών και έλαβε πληροφορίες για την τραγωδία.