Με θέμα από Ελλάδα η γραβάτα του βασιλιά Κάρολου στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωση για καρκίνο

Με θέμα από Ελλάδα η γραβάτα του βασιλιά Κάρολου στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωση για καρκίνο

Τι συμβολίζουν τα πράσινα φορέματα τόσο της Καμίλα, όσο και των άλλων γυναικών που παραβρέθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Τη Θεία Λειτουργία για το Πάσχα των Καθολικών παρακολούθησε χθες στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ο βασιλιάς Κάρολος και δεν ξέχασε την Ελλάδα, την οποία... φορούσε στην γραβάτα του. Ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση, έπειτα από την διάγνωση για καρκίνο.

Ο Βρετανός μονάρχης έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κάστρο Ουίνδσορ και χαιρέτισε τον κόσμο.

Με την βασίλισσα Καμίλα στο πλάι του, αντάλλαξε από απόσταση μερικές κουβέντες με το πλήθος και έδειχνε ευδιάθετος.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει μεγάλη αγάπη στην Ελλάδα και δεν το έκρυψε για ακόμη μία φορά. Στην πρώτη του εμφάνιση μετά την ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του, επέλεξε να φορέσει ακόμη μία γραβάτα με «αέρα» από Ελλάδα, που είχε καΐκια.

Το μήνυμα για την επιλογή του πράσινου χρώματος

Στα πράσινα ντύθηκαν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας, που τις τελευταίες εβδομάδες, σηκώνουν το βάρος των βασιλικών υποχρεώσεων μετά τις ανακοινώσεις ότι τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η Κέιτ Μίντλετον βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο, τονίστηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και η δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον, επέλεξαν το πράσινο χρώμα στις εμφανίσεις τους στην πασχαλινή λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Γουίνδσορ και θεωρήθηκε ως μήνυμα προς τη μάχη του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο λόγος είναι πως το πράσινο χρώμα που προτίμησαν ήταν μία ένδειξη στήριξης στον βασιλιά και στην Κέιτ Μίντλετον επειδή είναι συνώνυμο με γνωστή βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση κατά του καρκίνου αλλά θεωρείται και το χρώμα της αισιοδοξίας.